La începutul anului 2020 Liceul Teoretic ”Alexandru Ioan Cuza” a semnat un Protocol de colaborare cu ”Asociația Aspirații și Motivații pentru Viitor” (AMV) în vederea derulării proiectului Erasmus+ „Imprimanta 3D, tehnologie pentru viitor” (2019-1-DE02-KA202-006346), care se desfășoară în perioada 01.09.2019 – 31.12.2021.

Astfel, liceul nostru va participa la proiect alături de AMV și ceilalți parteneri, instituții de învățământ și organizații non-guvernamentale din Germania, Spania, Polonia și Grecia.

La prima întâlnire de proiect, care va avea loc în perioada 9-13 martie 2020 la Castelldefels, Spania, va participa doamna director Reka Vadasz, coordonatorul proiectului.

Obiectivele proiectului sunt:

1) Elaborarea unui modul opțional de studiu în două variante: modul clasic de învățare față în față și modul e-learning

2) Adaptarea materialului produs la nevoile elevilor și tinerilor, în general, din diferite sectoare, care doresc să încorporeze posibilitățile de imprimare 3D în activitatea lor

3) Traducerea modulului de studiu pentru a face acest material cât mai accesibil cel puțin în țările partenere.

Rezultate așteptate :

Modul de studiu ce va putea fi utilizat în școli sau alte organizații de formare ca disciplină opțională de studiu, ca material suplimentar pentru mai multe materii ce pot avea aplicații de imprimare 3D importante. Acest modul de învățare va fi organizat conform unei structuri curriculare. Fiecare capitol va include mai întâi obiectivele didactice (cunoștințe, abilități și competențe) și apoi contextul și activitățile adecvate.

Grupul țintă:

a) Elevii școlilor tehnice profesionale și alți tineri care doresc să își îmbunătățească abilitățile profesionale în domeniul tehnologiei imprimantei 3D

b) Profesori specializați și formatori ai instituțiilor partenere, care își vor îmbunătăți abilitățile profesionale și calitatea muncii lor și vor acumula experiență europeană.

Categorii: Noutati